Venstre vil stramme krav om dokumentation for asylansøgere

En lille fordobling af af antallet af asylansøgere på bare tre år vækker bekymring hos Venstres medlem af Folketingets integrationsudvalg Ejvind Ve...

Slettet Bruger,

15/10/2009

En lille fordobling af af antallet af asylansøgere på bare tre år vækker bekymring hos Venstres medlem af Folketingets integrationsudvalg Ejvind Vesselbo. Ifølge berlingske.dk vil han have sat en stopper for væksten.

"Det er nok ikke muligt at stramme loven yderligere i forhold til konventionerne. Men afgørelserne hviler jo ofte på et administrativt skøn. Så måske kunne man stille større krav til, at asylansøgerne skal kunne dokumentere, at de er personligt forfulgt," foreslår Vesselbo på berlingske.dk.

Mens Dansk Folkepartis udlændingeordfører Peter Skaarup erklærer sig enig, advarer en Danmarks førende eksperter i international asyl- og flygtningeret, ph.d. Thomas Gammeltoft Hansen fra Dansk Institut for Internationale Studier, imod forslaget.

"Når man er flygtet over hals og hoved, fordi man er politisk forfulgt, så har man ikke altid mulighed for at dokumentere hvem, man er, og hvor, man kommer fra. Der er nogle særlige krav i flygtningekonventionen til, at man skal møde flygtningen i god tro omkring deres historie. En generel stramning af dokumentationskravene er ikke rimeligt og risikerer at bringe Danmark på kant med Flygtningekonventionen," siger han til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: