Venstre vil have efterforsket Blekingegadebandens drab igen

Den 3

Slettet Bruger,

23/03/2008

Den 3. november 1988 blev politimanden Jesper Egtved Hansen skudt og dræbt af et medlem af Blekingegadebanden under et røveri mod postkontoret i Købmagergade i det indre København.

Mordet er aldrig blevet opklaret, da ingen af medlemmerne fra Blekingegadebanden har kunnet bringes til at tilstå. Man ved blot, at pistolen der dræbte den unge politimand, blev ført af et af bandens medlemmer. Alle bandemedlemmer er således på fri fod i dag, og Jesper Egtved Hansen's morder er aldrig blevet straffet for drabet.

Nu foreslår Venstre, med støtte fra Danske Folkeparti, at efterforskningen genoptages. Det skriver Jyllands Posten.

"Med den viden, der måtte komme frem i forbindelse med undersøgelsen af Blekingegade-sagen, er det en sag, der har et omfang og nogle perspektiver, der i den grad berettiger, at sagen genoptages. Det er en mordsag, og der er kommet oplysninger frem, der begynder at tegne et billede af, at sagen bør genoptages. Det vil være i alles interesse, at der kan ske en domfældelse," siger Venstres retsordfører Kim Andersen til Jyllands-Posten.

Han støttes af sin kollega i DF, Peter Skaarup:

"Det er oplagt, at der med nye oplysninger skal ske en ny efterforskning. Men det må helt og holdent være politiets afgørelse," siger han.

Med største fornøjelse
Københavns Politi, der i givet fald skal lede en ny efterforskning, er alt andet en afvisende overfor at genoptage sagen.

"Der er ingen tvivl om, at vi har stor lyst til at finde og få dømt Jesper Egtved Hansens morder. Kommer der nye konkrete oplysninger frem, der betyder, at vi kan få nogen dømt, vil vi gå ind i det med største fornøjelse," siger chefpolitiinspektør Per Larsen.

Ifølge Per Larsen har efterforskerne gennemgået det omfattende sagsmateriale meget nøje, og der findes i dag ikke beviser for hvem der dræbte Jesper Egtved Hansen.

"På den anden side kommer der hele tiden nye overraskelser frem om Blekingegade-banden, så det kan ikke udelukkes, at der på et tidspunkt kommer den rigtige, konkrete oplysning. Der findes en masse teorier og spekulationer, men det er ikke nok," siger Per Larsen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: