Venstre om Pinds forslag: Rammer ved siden af målskiven

Søren Pind (V) møder ikke opbakning til sine overvågningsforslag fra sin folketingsgruppe

Slettet Bruger,

17/02/2008

Søren Pind (V) møder ikke opbakning til sine overvågningsforslag fra sin folketingsgruppe. Regeringspartiets politiske ordfører, Inger Støjberg, kritiserer den udenrigspolitiske ordfører for at have overskredet sine beføjelser. Det skriver Ritzau.

Der er tale om hans egne holdninger, ikke Venstres politik, fastslår den politiske ordfører.

"Søren Pind rammer ved siden af målskiven. De tanker, som han har gjort sig, har hverken været drøftet i folketingsgruppen eller blandt de retsudvalgsmedlemmer, som vi har i Venstre. Dette er Pinds egne holdninger," siger Inger Støjberg til Ritzau.

Lighed for loven
I et interview med Politiken har Søren Pind foreslået brug af elektronisk overvågning af 12-15 årige kriminelle, flere screeninger for psykiske lidelser og strafferammer, der vil medføre, at unge bandemedlemmer straffes hårdere end "almindelige" danskere", selv om de begår den samme kriminelle handling.

Men den udmelding må stå for Pinds egen regning, mener Inger Støjberg.

"I Venstre går vi ind for, at der er lighed for loven. Det gælder både overfor dem, som Søren Pind kalder for 'almindelige danskere' og indvandrerbander," siger hun.

"Det er hans egne holdninger"
Det er Venstres folketingsgruppe, der har bedt Søren Pind om at komme med et retspolitisk oplæg. Men Inger Støjberg så gerne, at Venstre-manden havde vist det til folketingsgruppen før han gik til pressen med sine idéer.

"Når vi udarbejder oplæg i Venstre, så sætter man sig på sit kontor og skriver et oplæg. Så kommer det ind i folketingsgruppen. Det er der, man diskuterer det. Efterfølgende kan man offentliggøre det. Dette er Pinds egne holdninger og tanker," siger Inger Støjberg til Ritzau.

[email protected]

Kilde: