Venstre og Radikale: Cykelsporten må selv klare sit dopingproblem

Slettet Bruger,

27/07/2007

Både aviser og fjernsyn taler om doping, men det betyder ikke, at politikerne skal lade sig gribe af stemningen. Sådan lyder meldingen fra Venstre og De Radikale til kulturminister Brian Mikkelsen (K), der overvejer at stramme reglerne omkring doping. For fremtiden skal doping-sælgere dømmes efter den hårde narkoparagraf, så de kan blive straffet med op til fem års fængsel i stedet for de nuværende to år.

"Det vil give politiet mulighed for at bruge nogle efterforskningsmetoder som ransagning og aflytning meget mere ihærdigt, end man gør i dag, og det vil give større opmærksomhed på, hvem der er involveret på europæisk plan, f.eks. hvilke læger," siger Brian Mikkelsen til Berlingske Tidende og understreger, at et egentligt lovforslag ikke ligger klart endnu.

Straf ikke den eneste vej
Men Venstres kulturordfører Ellen Trane Nørby anbefaler kulturministeren om at slå koldt vand i blodet. Hun er positiv over for at se på, om straffen til dopingbagmændene står i en passende relation til, hvordan man ellers straffer. Men ellers opfordrer hun til at lade sporten tage opgøret internt.

"Straf er ikke den eneste vej. Der er behov for i langt højere grad, at sporten gør op med sig selv, om det er det her man ønsker," siger Ellen Trane Nørby og henviser til, at f.eks. holdene i Tour de France må give hårde sanktioner til ryttere, der doper sig.

Hos De Radikale tvivler man på, at højere straffe overhovedet vil hjælpe. Dertil er der for mange penge i spil, mener kulturordfører Simon Emil Ammitzbøll. Han er enig med Venstre i, at sporten selv må afgøre, hvordan man vil klare problemet.

Civile søgsmål
"Arrangører og sponsorer, der står bag f.eks. Tour de France eller OL, bør i langt højere grad lave civile søgsmål i forhold til udøvere, der doper sig og få skrevet meget tydeligere ind i kontrakterne, at sportsudøverne vil blive udsat for erstatningskrav, hvis de doper sig," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Hos Socialdemokraterne er man derimod mere positive over for en hård linje.

"Doping må betragtes og bekæmpes på linie med anden organiseret kriminalitet. Det er helt tydeligt, at det her er organiseret, og at der må nogle skrappere midler til," siger idrætsordfører Troels Ravn og efterlyser en redegørelse for den hidtidige indsats fra justitsministeren.

[email protected]

Kilde: