Venstre freder blasfemiparagraffen

Man skal passe på med at give befolkningen for meget frihed

Slettet Bruger,

10/04/2008

Man skal passe på med at give befolkningen for meget frihed. I hvert fald hvis den bruger den til at håne andres religion. Det mener Venstre, der ikke har i sinde at støtte forslaget om afskaffelse af blasfemiparagraffen.

"Det har en betydning, at man har blasfemiparagraffen. Hvis man ophævede den nu, ville det give nogen anledning til at tro, at det var et frihedsbrev til at håne og spotte andres tro," siger Venstres retsordfører Kim Andersen til Jyllands-Posten.

Blasfemiparagraffen har ikke været i brug siden 1938, og Dansk Folkeparti mener, at tiden er inde til at afskaffe den. Og netop afsenderadressen på forslaget får den ellers religionskritiske Enhedsliste til at tage afstand fra forslaget.

Frygter islamofobi
"Vi vil først høre, hvilken sammenhæng forslaget bliver fremsat i. Da Dansk Folkeparti fremsatte forslaget sidst, skete det med en række bemærkninger, som var stærkt islamkritiske, og det virkede mere som et led i en kamp mod islam end som et slag for ytringsfriheden," siger retsordfører Line Barfod (Ø) til Jyllands-Posten.

Også SF og Socialdemokraterne afviser at stemme for forslaget, som de frygter kan føre til "islamofobiske eller antisemitiske erklæringer".

[email protected]

Kilde: