Venstre: Ritt er ansvarlig for indvandreruroligheder i København

De voldelige muslimske unge, der i disse dage hærger København, har taget ved lære af sagen om autonomhuset

Slettet Bruger,

16/02/2008

De voldelige muslimske unge, der i disse dage hærger København, har taget ved lære af sagen om autonomhuset. I denne sag var det truslen om flere voldelige optøjer, der fik rådhuset, med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) i spidsen, til at tilbyde de venstreradikale et gratis hus. Det siger Venstres kulturborgmester, Pia Allerslev, til Nyhedsavisen.

Khaled al-Subeihi fra Fædregruppen på Nørrebro mener, at lektien fra forhandlingerne om et nyt autonomhus har lært unge muslimer, at man først bliver hørt, når man laver ballade. Erik Thorsted fra Natteravnene finder det "helt fejlagtigt", at " de unge, der ikke overholder demokratiets spilleregler, får deres ønsker opfyldt."

Vold skal der til
Og i Venstres gruppeværelse på Københavns Rådhus er man heller ikke sen til at kritisere Ritt Bjerregaards knæfald for de autonome.

"Jeg kan sagtens forstå, at de unge indvandrere tror, at der skal vold til for at komme i dialog med politikerne. Det har vi kun Ritt Bjerregaard at takke for," siger Pia Allerslev til Nyhedsavisen.

Hun mener dog, at overborgmesteren er venligere stemt over for de voldelige venstreradikale.

Lagt på is
"Det er grotesk, at hun har tid til at drikke kaffe med de unge fra Ungdomshuset men ikke har tid til at deltage i et møde med de andre borgmestre om, hvordan man løser problemerne på Nørrebro," siger hun.

Overborgmesteren selv er taget på ferie, men integrationsborgmester Jacob Hougaard (S) afviser, at kommunen belønner vold.

"Det er ikke rigtigt, at de unge indvandrere stikker ting i brand, fordi det kan betale sig. De autonome blev jo lagt på is i et helt år, og det er en forudsætning for dialogen, at de unge opfører sig ordentligt. Det hverken kan eller skal betale sig at brænde biler af," siger Jacob Hougaard til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: