Venstre: Danske prinser bør også besøge soldater i udlandet

De dansker prinser, Frederik og Joachim, har begge en militæruddannelse bag sig som officerer, deres mor er formelt set øverstbefalende for de dans...

Slettet Bruger,

02/03/2008

De dansker prinser, Frederik og Joachim, har begge en militæruddannelse bag sig som officerer, deres mor er formelt set øverstbefalende for de danske styrker, og deres far har titlen af general.

Dette til trods har ingen af dem gjort tjeneste endsige besøgt tropperne i Irak og Afghanistan, og det undrer ifølge B.T. Venstres formand for Forsvarsudvalget, Hans Christian Thoning.

" Det er selvfølgelig kongehusets helt egen beslutning. Men det ville være et flot signal at sende til vores soldater. Det er jo ikke uvæsentligt for dem at opleve den slags opbakning som et besøg ville være," siger han til B.T.

Hans Christian Thoning understreger, at der selvfølgelig skal sørges for prinsernes sikkerhed ved et eventuelt besøg, som han også forestiller sig skulle foregå i hemmelighed, mens det står på.

"Jeg vil spørge forsvarsministeren om det," siger han til B.T.

For stor risiko
Forslaget er ikke noget der finder støtte hos hverken SF eller Dansk Folkeparti. SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, mener at jo færre militærpersoner der kommer til Afghanistan, des bedre.

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Søren Krarup, mener heller ikke, at prinserne skal af sted.

"
Jeg mener sørme ikke, de skal løbe den risiko," siger han til B.T.

[email protected]

Kilde: