Venstre-MF går til Ny Alliance

Slettet Bruger,

11/08/2007

Endnu et folketingsmedlem har taget turen over til Ny Alliance. Inge-Lene Ebdrup er træt af samarbejdet med Dansk Folkeparti, som hun mener regeringen har gjort sig alt for afhængig af.

"Jeg føler, at jeg har et større værdifællesskab med Naser Khader. For mig handler det først og fremmest om menneskesyn. Og om skat. Dansk Folkeparti vil ikke have skattelettelser, og Venstre har bundet sig alt for tæt til det parti. Derfor må jeg løsrive mig og komme til et sted, hvor jeg kan arbejde for lavere skat og et andet menneskesyn," siger hun til Jyllands-Posten.

Inge-Lene Ebdrup har tidligere været boligordfører hos Venstre, men besluttede at trække sig ud af politik i forbindelse med en barsel. Nu har hun igen fået blod på tanden, og det er man glade for hos Ny Alliance.

"Vi byder hende meget velkommen og glæder os til samarbejdet. Jeg kender Inge-Lene som en stærk og standhaftig kvinde med hjertet på rette sted," siger partistifter Gitte Seeberg.

Forundret gruppeformand
I Venstre er gruppeformand Svend Erik Hovmand overrasket over partiskiftet. Han hørte først om det gennem en sms.

"Hun har ikke deltaget i gruppens arbejde det sidste års tid, og hun har ikke henvendt sig til mig, før hun sendte mig en sms i nat," siger Svend Erik Hovmand til Ritzau og fortsætter:

"Det var i øvrigt mit klare indtryk, at hun havde besluttet at forlade dansk politik."

[email protected]

Kilde: