Vanrøgtede indvandrerbørn fjernes sjældnere fra hjemmet

Slettet Bruger,

18/08/2007

"Det er jo deres kultur." Sådan er der nogle socialarbejdere, der tænker, når indvandrerbørn vokser op med voldelige forældre. Det mener psykolog Talli Ungar Felding fra Psykologisk Center, som flere gange har behandlet kriminelle indvandrerdrenge, som klart burde have været tvangsfjernet.

"Det tager meget længere tid at gribe til tvangsforanstaltninger, når det handler om indvandrerbørn. De, jeg får i behandling, lider ofte af omsorgssvigt og kan have psykisk syge søskende eller andre familiemedlemmer. Alle de ting tilsammen ville gøre, at et dansk barn var blevet fjernet fra hjemmet," siger Talli Ungar Felding til Nyhedsavisen.

Hun mener, at
det sociale system alt for ofte forklarer sociale problemer i indvandrerfamilier som kulturforskelle. og henviser til en undersøgelse af 14 kriminelle indvandrerdrenge, som hun tidligere har haft i behandling. Undersøgelsen viste, at flere af de 14 drenge fik tæsk af forældrene og havde problemer fra en tidlig alder, uden der blev grebet ind.

Berøringsangst
Den tendens bekræftes af rapporten 'Fra udfordring til udvikling' fra 2005, der viser, at børn af indvandrere under 10 år sjældnere fjernes fra hjemmet end danske børn. Efterkommere fjernes halvt så ofte som danskere.

Tahir Canbek, souschef i ungdomsklubben Klub Ragnarok i Odense-forstaden Vollsmose, mener at myndighederne ofte har berøringsangst over for fremmede kulturer.

"De bliver jo ikke kriminelle, fra de er 17, til de er 18 år. Det er ikke optimalt at fjerne børn med tvang, men nogle gange har jeg følelsen af, at der er en berøringsangst. Vi skulle nødig ende som i USA, hvor sorte udgør halvdelen af de indsatte i fængslerne. Indvandrere er i forvejen overrepræsenterede i fængslerne i Danmark," siger Tahir Canbek.

[email protected]

Kilde: