Værter: DR diskriminerer kvinder

Slettet Bruger,

08/06/2007

DR laver ofte udsendelser, hvor de skoser alle andre for ikke at betale lige løn til mænd og kvinder. Men nu siger en række kendte DR-værter, at det gør den licensfinansierede kanal heller ikke. Flere kvindelige værter har forladt DR i protest mod lønforholdene, skriver Ekstra Bladet.

"Ligeløn var et tilbagevendende samtaleemne blandt kvinderne på TV-avisen, men cheferne mente ikke, at der var et problem. Jeg står uforstående over for den prioritering, cheferne har. Det kan åbenbart ikke altid være markedsværdien, der bestemmer lønnen. Forskellen på os var simpelthen for stor," siger Paula Larrain, der netop har forladt sin stilling som nyhedsvært på DR.

Paula Larrain vil ikke afsløre, hvad hun tjente hos DR, men ifølge Ekstra Bladet var det 360.000 kr. mindre om året end sin kollega Reimer Bo, der tjener omkring en million om året.

"Nogle er mere værd end andre"
Trine Sick, der forlod DR i februar, kritiserer også de ulige lønforhold. Foruden at være nyhedsvært har hun også været tillidsrepræsentant på TV-Avisen og har derfor et grundigt kendskab til lønforhandlingerne i DR.

"I store træk laver værterne det samme, men nogle har besluttet, at nogle er mere værd end andre. Ledelsen må synes, at mænd har stor markedsværdi," siger hun og henviser til, at en arbejdsplads godt må betale to medarbejdere det samme, hvis det vurderes, at de har en forskellig markedsværdi.

Også værten Vibeke Hartkorn, der i sagde farvel til DR i november sidste år, er også utilfreds med DR's lønpolitik.

"Det er da for dårligt. Det er en arbejdsplads, der har en nedskrevet politik om, at lige arbejde giver lige løn," siger hun.

DR: Forskellige omstændigheder afgør løn
Nyhedschefen på TV-Avisen, Henrik Keith Hansen vil ikke kommentere anklagerne.

"Jeg vil ikke gå ind i en diskussion om løn. Men hvis man ser generelt på det, så er der jo forskellige omstændigheder, der gør, at nogle får mere i løn," siger Henrik Keith Hansen til Ekstra Bladet, men han afviser, at mandlige medarbejdere er mere værd end kvindelige.

mkr

Kilde: