Vælgerfrygt: Helle T. vil hæve skatten

Slettet Bruger,

05/11/2007

Vælgerne tror ikke på, at Helle Thorning-Schmidt (S) vil leve op til sine skatteløfter. To ud af tre danskere frygter, at skattestoppet ryger overbords, hvis Socialdemokraterne kommer til magten. Det viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

Når vælgerne ikke tror på S-lederens løfter om at bevare skattestoppet, skyldes det de historiske erfaringer med Socialdemokraterne, vurderer Michael Kristensen, politisk kommentator og tidligere rådgiver for statsministeren.

"De har historikken imod sig. Og Venstres mangeårige spin på det her område virker. Danskerne tror ikke på Socialdemokratiet, når de siger noget om skat. Det kan ikke blive anderledes, før S får regeringsmagten og kan bevise det modsatte. Og den mistillid kan blive ganske vigtig for valgets udfald," siger Michael Kristensen til Børsen.

"Det er de borgerliges skyld"
Socialdemokraterne har også det problem, at SF, de Radikale og Enhedslisten, som vil pege på Helle Thorning som statsminister, alle er glødende skattetilhængere, og flere gange har talt om at hæve bl.a. boligskatterne.

Alligevel er Henrik Sass Larsen, politisk ordfører for Socialdemokraterne, forbavset over tallene.

"Det står jeg uforstående over for. Men jeg vil tro, at det skyldes den borgerlige fløjs vedvarende snak om, at vi vil hæve skatten," siger han til Børsen.

[email protected]

Kilde: