V kritiserer S for penge-hykleri

Slettet Bruger,

31/08/2007

Venstre giver ikke meget for socialdemokraternes klager over slunkne kasser. I går meddelte fagforbundet 3F, at man på grund af vælgerflugt var nødt til droppe millionstilskuddet til Socialdemokratiet. Og den beslutning bringer demokratiet i fare, lyder det fra partisekretær Henrik Dam Kristensen.

"Vi nærmer os et punkt, da vi har et demokratisk problem. For det giver altså store forskelle i, hvad man kan foretage sig i forbindelse med en valgkamp," sagde Henrik Dam Kristensen til Politiken.

I Venstre er man ikke imponeret over Socialdemokraternes hukommelse.

"Det er helt ude i hampen, for det var åbenbart ikke et demokratisk problem, da Socialdemokratiet fik mere end de andre partier i Folketinget tilsammen," siger Venstres partisekretær, Jens Skipper, til Jyllands-Posten.

Vil lokke flere penge ud af fagbevægelsen
Han påpeger, at Socialdemokraterne har haft det største valgbudget, siden loven om partistøtte blev vedtage i 1990. Eneste undtagelse var sidste valg, og der formåede partiet stadig at lægge penge i kassen til det næste valg.

"Det virker som et forsøg på at lokke flere penge ud af fagbevægelsen og var det samme ved sidste valg. Da fik de alligevel samlet nok penge sammen til at sætte 11 mio. kr. i valgfonden," siger Jens Skipper og minder om, at fagforbund som LO og 3F også giver indirekte støtte til venstrefløjen.

"Det er ikke fordi, at fagbevægelsen ikke har brugt penge på valgkampen. De har blot ikke givet pengene direkte til Socialdemokratiet, men brugt dem selv på at opfordre til at stemme på en ny regering."

[email protected]

Kilde: