V: Ritts stil kan føre til flere uroligheder

Slettet Bruger,

09/10/2007

TV2 News afbrød tidligere i dag deres dækning af statsministerens pressemøde for at gå direkte til Københavns Rådhus, hvor S, SF og det Radikale Venstre havde holdt møde for at finde fælles fodslag i sagen om et ungdomshus i København. Her redegjorde Ritt Bjerregaard endnu en gang for de krav, der skal opfyldes for, at et nyt ungdomshus kan få kommunal opbakning. Huset skal være lovligt, åbent for alle og så skal den kommunale tilsynspligt respekteres og efterleves.

Kravene den anden vej går blandt andet på et hus, der har selvstyre, og derfor frygter Venstres Martin Geertsen, at Ritt med dagens møde og torsdagens møde med dem, der kræver et nyt ungdomshus, er en farlig vej at slå ind på.

"Alt det Ritt Bjerregaard fortalte ved ethvert ti-års barn i forvejen. For eksempel, at det ikke er muligt at imødekomme de unges krav om et Ungdomshus uden kommunalt tilsyn. Jeg frygter, at Overborgmesterens stil kan være den direkte årsag til, at nye uroligheder bryder løs i København. Hun stikker jo folk blår i øjnene," skriver Geertsen i en pressemeddelse.

Ritt "ret åben"
Overborgmesteren fremhævede på sit pressemøde nødvendigheden af dialog, for at sikre "den mangfoldighed, vi alle ønsker." Så selv om det kan se svært ud for parterne at nå hinanden, erklærer hun sig "ret åben" over for flere løsninger, der kan sikre et nyt ungdomshus. For de mange demonstrationer for et ungdomshus viser ifølge Bjerregaard en utilfredshed med Københavns ungdomspolitik .

"Det kunne være fint med et nyt Ungdomshus på Nørrebro eller andre steder," sagde overborgmesteren," der igen fremhævede manglen på vold i forbindelse med lørdagens demonstration som et bevis på de unges lyst til en mindelig løsning.

[email protected]


Kilde: