VU til danskerne: Meld jer ud af folkekirken

I morgen går Venstres Ungdom på gaden med en opfordring til danskerne: Meld jer ud af folkekirken, lyder det fra de unge liberale

Slettet Bruger,

25/09/2009

I morgen går Venstres Ungdom på gaden med en opfordring til danskerne: Meld jer ud af folkekirken, lyder det fra de unge liberale.

"Religion er en privat sag, som staten ikke skal blande sig i. Danmark er et moderne demokrati, hvor staten ikke skal favorisere en bestemt religion eller trossamfund. Vi har intet imod folkekirken, men mener den bør sættes fri og adskilles fra staten. Derfor opfordrer vi danskerne til aktivt at tage stilling til deres medlemskab," siger VU's landsformand, Jakob Engel Schmidt.

Han begrunder også aktionen med, at flere præster ifølge VU har politiseret i forbindelse med sagen om de afviste irakiske asylansøgere i Brorson Kirke.

"Præsten Per Ramsdal vender denne weekenden tilbage til sit arbejde, og derfor er debatten endnu mere relevant. For en offentligt støttet kirke bør ikke være politiserende og have en holdning til f. eks flygtningespørgsmål," mener Jakob Engel Schmidt.

[email protected]

Kilde: