VU til Haarder: Bryd folkeskoleforliget

Slettet Bruger,

31/05/2007

En folkeskole, der ikke må tilbyde eleverne en international linje, hvor man underviser på engelsk i naturfag, får nu Venstres Ungdom (VU) til at rette en skarp kritik mod moderpartiets undervisningsminister Bertal Haarder. Haarder må bryde folkeskoleforliget, siger de.

"Det kan ikke passe, at folkeskoler, der ønsker at undervise på engelsk, ikke kan få lov til det. Det er at gøre de danske unge en bjørnetjeneste, de ikke har bedt om," siger Karsten Lauritzen, formand for Venstres Ungdom, til jp.dk.

Dansk Folkeparti ønsker ikke at ændre folkeskoleforliget, så folkeskoler kan få lov til at undervise på andre sprog end dansk. Derfor opfordrer VU nu undervisningsministeren til at bryde forliget.

"Hvis DF ikke vil ændre loven, må regeringen og Bertel Haarder søge alternative flertal i folketingssalen, selv om det vil betyde forligsbrud på folkeskoleforligt," lyder det fra VU-formanden.

Hermed støtter han op om kritikken fra de Radikales uddannelsesordfører Margrethe Vestager, der over for Ritzau kalder Bertel Haarder en paragrafrytter, der i stedet for at kigge på muligheder blot henviser til snævre paragraffer i folkeskoleloven.

mkr

Kilde: