VK-vælgere vil have Ny Alliance med i regering

Slettet Bruger,

05/11/2007

Når der skal deles ministertaburetter ud, gør det ikke noget, hvis nogle af dem går til politikere fra Ny Alliance. Det mener knap halvdelen af de borgerlige vælgere, der gerne vil have en VKY-regering, viser en meningsmåling, som Epinion Capacent har foretaget for Ugebrevet A4.

47 pct. af VK-vælgerne så gerne en borgerlig regering med deltagelse af Ny Alliance, mens kun hver tredje vil fortsætte samarbejdet med Dansk Folkeparti. Særligt de konservative vælgere sukker efter fornyelse i regeringen - 56 pct. foretrækker Ny Alliance som regeringspartner, mens tallet blandt Venstre-vælgerne er på 45 pct.

Niels Krause-Kjær, politisk kommentator og tidligere konservativ pressechef, opfordrer regeringspartierne til at få øjnene op for, hvor trætte deres kernevælgere er af samarbejdet med Dansk Folkeparti.

Styrtbløder vælgere
"Foreløbig har målinger jo vist, at Ny Alliance stormer frem, mens Venstre og konservative styrtbløder. For det er Venstres og konservatives vælgere, der går til Ny Alliance, og kun i ubetydelig omfang radikale og S-vælgere. Derfor duer det ikke, som vi har set i den førte fase af valgkampen, at V og K i deres retorik prøver at gøre Ny Alliance til enten en lotteriseddel, rød stue eller Fanden selv. A4's tal viser, at der er potentiale for yderligere styrtblødning, hvis man ikke finder gazebindet frem og vælger en positiv tilgang til Ny Alliance," siger han til A4.

Kasper Møller Hansen, valgforsker og lektor på Københavns Universitet, har også været klar over, at de borgerlige vælgere ikke just er begejstrede for afhængigheden af Dansk Folkeparti. Alligevel er han overrasket over, hvor dybt frustrationerne stikker.

"De mest utilfredse vælgere er jo smuttet. Men selv blandt de tilbageværende, loyale V- og K-vælgere er det rundt regnet halvdelen, der siger, at nu er det nok!"

[email protected]

Kilde: