VK-vælgere vil af med DF

Slettet Bruger,

09/08/2007

VK-vælgere ser gerne de Radikale eller Ny Alliance som regeringens foretrukne samarbejdspartner. Det viser en undersøgelse foretaget af analyse instituttet Epinion Capacent for TV Avisen.

Samarbejdet mellem de Konservative og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, har knaget en del i fugerne og nu ønsker de Konservatives vælgere DF udskiftet som samarbejdspartner efter næste valg. Hele 69% af partiets vælgere foretrækker et samarbejde med Ny Alliance eller de Radikale.

Også et flertal af vælgerne i det andet regeringsparti, Venstre, ser gerne, at samarbejdet med DF droppes, selvom flertallet her kun er på beskedne 51%.

41% af Venstres vælgere fortrækker DF som regeringens vigtigste støtteparti, mens tallet for de Konservatives vælgere er på 19%.

Hos de Konservative synes resultatet af undersøgelsen at underbygge det noget anstrengte forhold, der eksisterer de to partier i mellem.

"Jo flere flertalskombinationer, der vil støtte en VK-regering. jo bedre for os, for jo flere muligheder er der for, at vi kan komme igennem med konservative mærkesager", siger de Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas Møller, til DR.

[email protected]

Kilde: