Ungdomshusuro giver frit spil til volds- og narkokriminalitet

Slettet Bruger,

15/10/2007

Sov længe og begå trygt din kriminalitet i aftentimerne. Sådan lyder dagens forbryder-forbrugertip. Københavns Politis økonomi er nemlig så udtæret af årets kampe mod ungdomshus-tilhængere, at politiarbejdet nu bliver skåret kraftigt ned efter solnedgang, skriver dr.dk.

"Vi har fået at vide, at ud over det daglige beredskab så bliver der skåret ned på alt politiarbejde efter kl. 17.00 og ind til kl. 06," siger fællestillidsmand fra Station City, Michael Møller til magasinet 21 Søndag på DR 1.

Torsdagsdemonstrationer, gentagne husbesættelser og deciderede gadekampe har været på dagsordenen siden rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 1.marts i år. Og det er altså arbejdet med de begivenheder, der nu får politiet til at lukke ned for indsatsen på andre områder.

"Vi skal jo stille med utrolig mange folk, og det er oftest om aftenen, vi skal stille dem, og det koster rigtig mange penge," forklarer fællestillidsmand Kirsten Lagstrøm fra Station Amager.

Narkokriminalitet, voldsforbrydelser og bordelvirksomhed er blandt de områder, hvor kriminelle kan nyde gavn af den drænede politikasse. Kristen Lagstrøm oplyser at
station Amager lukker fulstændig ned for al aften- og natindsats på narko, bordelvirksomhed og færdselsaktioner.

[email protected]


Kilde: