Unge liberale vil kæmpe for privat uddannelse

Det danske uddannelsessystem halter alvorligt efter andre lande i vækst, og politikerne forfølger en fejlslagen kurs ved at opretholde et system...

Slettet Bruger,

28/02/2008

Det danske uddannelsessystem halter alvorligt efter andre lande i vækst, og politikerne forfølger en fejlslagen kurs ved at opretholde et system, der ikke bygger på principperne på det frie marked. Det mener en gruppe liberale universitetsstuderende, der nu forsøger at sætte et aftryk på uddannelsespolitikken.

"Det danske uddannelsessystem er gratis, men på trods af de gunstige forhold er der stadig for få unge, der vælger at tage en lang videregående uddannelse. I dag kan vi tydeligt se, at den politiske kurs er uholdbar", skriver gruppens talsmand, Philip Fortuna, i en pressemeddelse.

Han står i spidsen for en nystartet tænketank, der skal trække debatten om uddannelse i en mere liberal retning. Tænketanken får navnet GAIN Institute, og forbilledet er udenlandske borgerlige liberale tænketanke, der står uden for det partipolitiske system, og som søger indflydelse gennem debat og analyser.

Studerende rammes af skattetryk
Blandt tænketankens målsætninger er at gøre danske universiteter til private, selvstændige institutioner og indføre klippekortsordninger som betalingssystem for de studerende.

"De unge, der kaster sig ud i en uddannelse, mødes af universiteter, der er langt fra verdenselite og senere et skattetryk, der gør det attraktivt at flytte til udlandet efter endt uddannelse. Det er uholdbart," skriver Philip Fortuna.

[email protected]

Kilde: