Unge liberale kritiserer retsløse udvisninger

Det er ikke en retsstat værdig, at mistænkte kan blive udvist uden at blive stillet for en dommer

Slettet Bruger,

14/02/2008

Det er ikke en retsstat værdig, at mistænkte kan blive udvist uden at blive stillet for en dommer. Sådan lyder det samstemmende fra de liberale partiers ungdomsforening, efter at to tunesere, der er mistænkt for at have planlagt mord på Muhammedtegner, nu står til en såkaldt administrativ udvisning.

Landsformanden for Venstres Ungdom, Thomas Banke, tøver ikke med at beskylde regeringen for at bruge "slyngelstatsmetoder":

"Vi har ingen sympati for personer, der tilsyneladende vil begå mord på mennesker, som i ytringsfrihedens navn har sat en debat i gang. Men de har, som alle andre i et demokrati, ret til at forsvare sig selv og vide hvad de præcist er anklaget for. Dette gælder også selvom de ikke er danske statsborger, og også selvom de er anklaget for terror. Fraværet af dette udstiller denne del af dansk lovgivning som værende dybt kritisabel. Det minder mere om noget der snarere hører til i en slyngelstat end et demokrati," siger Thomas Banke.

"Giver ingen mening"
Også hos Liberalisternes Ungdom vækker sagens forløb undren.

"Det giver slet ingen mening, at to udlændinge åbenbart er så farlige, at de skal udvises uden at have været for en dommer, hvorimod den danske mistænkte går frit omkring. Alle de mistænkte må stilles for en dommer, så de enten kan blive renset eller få deres retfærdige straf," siger Henrik Christiansen, formand for Liberalisternes Ungdom, med henvisning til den 40-årige danske statsborger, som Politiets Efterretningstjeneste ikke vil stille for retten, og som ikke kan udvises.

[email protected]

Kilde: