Unge kriminelle opfatter fængsel som et ferieophold

En ny interviewundersøgelse fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole viser, at unge kriminelle under 18 år ikke opfatter en fængselsstraf som afs...

Slettet Bruger,

03/11/2009

En ny interviewundersøgelse fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole viser, at unge kriminelle under 18 år ikke opfatter en fængselsstraf som afskrækkende, tværtimod, skriver Berlingske Tidende. I fængslet får man nemlig maden serveret, man kan se TV eller træne, og samtidig er der mulighed for at købe fornødenheder i kiosken.

Som Zaid, en af deltager i undersøgelsen, siger:

"Jeg har ikke taget fængsel som en straf. Det modsatte faktisk. Som lidt ferie, jeg fik det som en sommerferie, tænkte jeg."

Reelt skal unge under 18 år ikke i fængsel, men når der ikke er plads på de sikrede institutioner, kan de alligevel risikere at blive placeret i et fængsel - i gennemsnit i en uge. Og det korte ophold er ifølge fængselsinspektøren for Københavns Fængsler, Peter Vesterheden, en årsag til, at de unge tager let på det.

"Hvis de var her lidt længere tid, er jeg ikke sikker på, at de ville se på det med samme briller. Det er det samme som på et hotel. Den første uge er dejlig, men hvis man skal være der længere tid, bliver det kedeligt," siger Peter Vesterheden til Berlingske Tidende.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

ole@180grader.dk

Kilde: