Unge indvandrere stormer ud på arbejdsmarkedet

Unge fra ikke-vestlige lande er nu også kommet med til jobfesten

Slettet Bruger,

05/02/2008

Unge fra ikke-vestlige lande er nu også kommet med til jobfesten. I 2004 var én ud af seks indvandrere mellem 20 og 29 år på start- eller kontanthjælp, mens det i dag kun gælder for én ud af 11, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen ifølge Berlingske Tidende.

Ifølge beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) skyldes fremgangen den borgerlige regerings målsætning om, at integration skal foregå gennem arbejdsmarkedet.

"Tidligere troede man, at den rigtige vej til integration gik gennem kurser og introduktion til dansk. Men der findes en benhård regel i beskæftigelsespolitik: Jo længere tid du er væk fra arbejdsmarkedet, desto sværere bliver det at få et arbejde," siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske Tidende.

Mangel på arbejdskraft
Beskæftigelsesministeren påpeger, at regeringen har "taget en lang række initiativer, bl.a. ansat jobkonksulenter i de 13 mest indvandringstunge byer og gennemført starthjælp". De høje konjunkturer er dog også en del af forklaringen, siger lektor Mikkel Mailand fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet.

"Nogle virksomheder har måske ikke tidligere villet ansætte indvandrere, hvilket de i dag er nødt til på grund af beskæftigelsessituationen. Så finder arbejdsgiverne ud af, at det ikke er så farligt alligevel, og det kan give en positiv læringseffekt," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: