Unge aktivister: Samfundsspidser bør stå ved sort rengøring

Slettet Bruger,

06/05/2007

Af IKKEMIG 2

Dagens afsløring i Ekstra Bladet af en række højtplacerede samfundsborgere, som har hyret sort arbejde, gav røde ører hos de afslørede. Men det er der slet ingen grund til, lyder det kontroversielle budskab fra den liberalistiske aktivistgruppe EGO, som før har lavet en kampagne for sort arbejde. Derfra opfordrer man de afslørede til at stå frem som gode eksempler for andre.

"Samfundsspidserne burde stå frem med deres handlinger som et fornuftigt eksempel til efterfølgelse af resten af befolkningen, i stedet for at udstille sig selv som patetiske hyklere," siger gymnasieelev Mikael Milhøj på vegne af gruppen til 180Grader.dk.

Han mener, at det er skattetrykket, der er amoralsk, ikke de folk der forsøger at omgå det.

"Det er ganske naturligt, at man ikke har lyst til at hælde en masse penge ned i et stort, sort hul, bare fordi man skal have strøget sine skjorter. Det faktum at selv vellønnede topborgere føler sig fristet til at få udført sort arbejde, understreger hvor unaturligt skattetrykket har skævvredet prisen på arbejdskraft," siger han.

I Venstre er man helt uenig.

"Jeg kan kun sige, at vi tager skarpt afstand. Selvfølgelig skal man betale sin skat, uanset hvad procentsatsen er," udtaler Venstres skatteordfører, Kim Andersen, til 180Grader.dk.

Kilde: