Ulige kamp når man rager uklar med skattevæsenet

Advokatsamfundet, Danske Advokater og Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (FSR) slår nu i fællesskab et slag for at opnå bedre retssikkerhed ...

Slettet Bruger,

05/11/2009

Advokatsamfundet, Danske Advokater og Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (FSR) slår nu i fællesskab et slag for at opnå bedre retssikkerhed på skatteområdet. Det halter nemlig alvorligt, mener de tre organisationer ifølge Berlingske Tidende.

"Det er ofte en ulige kamp mellem Skatteministeriet, som står med al sin autoritet på samfundets vegne og så borgeren eller virksom heden, som 'bare' vil slippe billigere i skat," siger advokat Svend Erik Holm fra Plesner.

Flemming Bygholm og FSR mener ligesom advokaterne, at retssikkerheden skrider på skattområdet. Han kritiserer, at regeringen har afskaffet den såkaldte omkostningsgodtførelse for selskaber og fonde. Det betyder, at det koster penge at få ret.

"Hvis Skatteministeriet vælger at anke en sag til domstolene, som skatteyderen i første omgang har vundet ved Landsskatteretten, så kommer skatteyderen selv til at hænge på sagsomkostningerne, selvom skatteyderen vinder. Det samme gælder, hvis skatteyderen selv anker og vinder en sag," siger han.

Klik her for at læse mere på business.dk

[email protected]

Kilde: