Udviste tunesere skal for Landsretten

Medmindre Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil oplyse, hvorfor de to udviste tunesere skal holdes varetægtsfængslet, skal de to mænd frigives

Slettet Bruger,

22/02/2008

Medmindre Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil oplyse, hvorfor de to udviste tunesere skal holdes varetægtsfængslet, skal de to mænd frigives. Det mener deres forsvarer, advokat Frank Wenzel, der har kæret tilbageholdelsen af sine klienter til Landsretten. Det beretter Politiken.

De to mænd er mistænkt for at have planlagt mord på Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og for at udgøre en trussel mod statens sikkerhed. Terrorpakken gør det muligt at udvise de to tunesere uden at stille dem for en dommer, men det mener Frank Wenzel er i strid med menneskeretten.

"To afgørelser ved menneskerettighedsdomstolen viser, at der skal ske en form for uafhængig domstolsprøvelse, før en person kan udvises, og at det altså ikke kan ske alene administrativt," siger advokat Frank Wenzel til Politiken.

Tynd sag
De to tunesere har været i varetægtsfængsel, siden de i sidste uge blev anholdt af politiet. En dansk mand fra Marokko blev også anholdt, men blev kort tid efter løsladt, da han som dansk statsborger ikke kan udvises.

Selv om en domstol ikke kan tage stilling til udvisningen, kan de mistænkte kære selve varetægtsfængslingen, og det er det, Frank Wenzel vil gøre. Han undrer sig i øvrigt over, at PET ikke forsøger at retsforfølge en mand, der er mistænkt for det samme som de to tunesere.

"Det må da være en ret tynd sag for PET, når de ikke en gang prøver at få den danske mistænkte fængslet. Men hvor er så begrundelsen for at holde mine klienter frihedsberøvet?" spørger Frank Wenzel.

[email protected]

Kilde: