Udsatte børn har det bedre hos bedsteforældre end hos plejeforældre

Børn fra hjem med ustabile forældre får det bedre, hvis de anbringes hos deres bedsteforældre, end hvis de bliver placeret i en plejefamilie, viser...

Slettet Bruger,

09/09/2009

Børn fra hjem med ustabile forældre får det bedre, hvis de anbringes hos deres bedsteforældre, end hvis de bliver placeret i en plejefamilie, viser en ny rapport fra SFI-Campbell, der har samlet erfaringer fra 62 forskningsprojekter. Det skriver Ritzaus Bureau.

"Slægtsanbringelser er bedst, når det er forældrene og ikke barnet, der har problemer, eksempelvis forældre med psykiske problemer eller misbrugsproblemer. Og så kræver slægtsanbringelser naturligvis også, at bedsteforældrene kan tage vare på deres børnebørn," siger Mette Deding, der er leder af SFI-Campbell, til Ritzau.

Fordelen ved bedsteforældrene er, at de og børnene kender hinanden i forvejen, forklarer hun:

"Det gør anbringelsen til et mindre 'overgreb', for man bliver ikke på samme måde flyttet til helt andre familieforhold. Min personlige fortolkning er også, at bedsteforældre har større tålmodighed med deres børnebørn end en traditionel plejefamilie," siger Mette Deding.

[email protected]

Kilde: