Udendørs rygning forbudt i Beverly Hills

Slettet Bruger,

02/10/2007

Det er ikke sikkert, det kan trøste danske rygere, men her er endnu et bevis på den gamle sandhed om, at der altid er nogle, der har det værre end en selv. I Beverly Hills er det således ikke længere tillladt at tænde tobakken på udendørs restaurationer. Det blev en konsekvens mandag, hvor den nye lov trådte i kraft.

Det er nu også slut med røg foran steder som Caffe Roma og Spago, hvor den californiske, cigarrygende guvernør Arnold Schwarzenegger holder af at komme. Han skulle nu nok have råd til at betale bøden, der kun bliver på cirka 550 danske kroner. Notoriske kriminelle, der gentagne gange forsynder sig, og ryger cigaretter udendørs, kan dog risikere at skulle betale op til det femdobbelte.

Loven blev vedtaget af bystyret i juni, men bliver først ført ud i livet nu, angiveligt af frygt for at skræmme for mange europæere væk midt i turisthøjsæsonen.

Beverly Hills´restaurationer har været fri for indvendig røg siden 1998. Californien har de senere år desuden udmærket sig med rygeforbud på de fleste strande i den sydlige del af staten.

[email protected]

Kilde: