USA vil fortsat bruge druknetortur

Det er helt i orden at binde fanger, dække deres ansigter med stof og hælde vand ud over ansigtet for at fremkalde følelsen af at drukne

Slettet Bruger,

07/02/2008

Det er helt i orden at binde fanger, dække deres ansigter med stof og hælde vand ud over ansigtet for at fremkalde følelsen af at drukne. Det mener amerikanske myndigheder, der vil lade forhørsledere fortsætte med at benytte den udskældte forhørsmetode, beretter Berlingske Tidende.

"Det vil afhænge af omstændighederne. Troen på, at et angreb måske er umiddelbart forestående kan være en omstændighed, hvor man bestemt vil overveje det," siger talsmanden for Det Hvide Hus, Tony Fratto, ifølge Berlingske Tidende.

Metoden, på engelsk kaldet waterboarding, er blevet benyttet af de Røde Khmerer i Cambodja og Gestapo-politiet i Nazityskland, og betegnes som tortur af flere menneskerettighedsorganisationer. Også amerikanske soldater, der har været udsat for metoden, kalder den for tortur.

Tre blev tortureret
Den amerikanske regering har mødt både national og international kritik, efter CIA's chef Michael Hayden for et par dage siden indrømmede, at efterretningsvæsnet i tre tilfælde havde brugt druknetortur mod tre terrormistænkte al-Qaeda-fanger umiddelbart efter 11. september.

Og den kritik er ikke forstummet. USA's præsident har ikke beføjelser til, at at beordre eller godkende tortur af enkeltpersoner, siger Robert Freer fra Amnesty International ifølge Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: