Tysk tour-boykot undrer TV 2

Slettet Bruger,

19/07/2007

TV 2-seere vil fortsat kunne følge cykelløbet Tour de France. Så heldige er de tyske seere ikke, da de tyske licensfinansierede kanaler i kølvandet på dopingmistanker mod Patrik Sinkewitz har besluttet at boykotte resten af tour'en. De tyske kanaler begrunder beslutningen i hensynet til seerne, men ifølge TV 2 er danskerne stadig interesserede i at se cykelløb.

"Enhver sag bekræfter os i, at systemet arbejder hårdt på at fange snyderne, og vi har tillid til, at lederne gør deres bedste. Hvis vi skal stå af ræset, hver gang der sker noget ubehageligt, kan vi jo ikke røre ved noget som helst, men bare rose os selv for at være pæne og moralske. Så længe danskerne viser interesse for Tour de France, er vi med for at vise begejstringen under etaperne, og så skal vi nok være kritiske bagefter," siger sportschef på TV2, Flemming Meier, til jp.dk.

Den dopingsmistænkte Patrik Sinkewitz er selv fra Tyskland, og Flemming Meier undrer sig over de tyske kanaler, ZDF og ARD, og deres prioritering.

"For sjov har vi lige fået fastslået, at atletik havde 80 positive dopingprøver i 2006. Blandt dem var der fire tyske atleter, så ARD og ZDF burde vel egentlig også stoppe med at sende atletik. Det er en mærkelig måde at agere, men jeg kan bare slå fast, at selv om der bliver taget flere ryttere, så ændrer det ikke noget for os. Vi stoler på, at systemet fungerer, og at alt bliver gjort for at gøre sporten ren."

[email protected]

Kilde: