Tv-station siger undskyld for kanins trusler mod Kurt Westergaard

Følelserne løb åbenbart af med de medvirkende, da "Morgendagens pionerer" blev optaget

Slettet Bruger,

28/02/2008

Følelserne løb åbenbart af med de medvirkende, da "Morgendagens pionerer" blev optaget. Det siger den palæstinensiske tv-station al-Aqsa i hvert fald, og har nu beklaget de trusler, programmets værter fremsatte mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Det skriver den norske netavis Klassekampen.no.

Udsendelsen er rettet mod børn og har en lille pige og en stor, lyserød kanin som værter. Men indholdet af programmet var langt fra børnevenligt.

"Jeg vil bide dem og sluge dem," sagde kaninen, der advarede andre mod at tegne flere Muhammed-tegninger. Han fik opbakning fra den lille pige, der bad Allah om at lade jorden åbne sig under Kurt Westergaard, så hans død kunne afskrække andre.

Jødespisende mus
Men det var åbenbart for meget for tv-stationens direktør, der nu beklager udsendelsen.

"Programmet var sendt direkte, og tingene kom ud af kontrol. Den oprindelige idé var, at vi skulle snakke om tegningerne og forklare, at profeten ikke ser sådan ud, som de viser ham," siger direktøren, Hazem Shaaraw, til Klassekampen.no.

Det er ikke første gang, tv-stationens dyreværter har givet anledning til internationale protester. For nogle måneder siden kom al-Aqsa i modvind, da en mand klædt ud som Mickey Mouse sagde, at han ville "æde jøderne".

"Udtalelserne må ikke forstås ordret. Israel har besat os, og vi vil kæmpe mod dem, som dræber os hver dag," siger Shaarawy til Klassekampen.no.

[email protected]

Kilde: