Tusinder ventes på gaden mod autonomhus

Selvom beslutningen om et nyt autonomhus på Dortheavej ser ud til at være endegyldigt, er kampen imod huset ikke slut

Slettet Bruger,

12/04/2008

Selvom beslutningen om et nyt autonomhus på Dortheavej ser ud til at være endegyldigt, er kampen imod huset ikke slut. Klokken 16 i dag begynder en demonstration på Hulgårds Plads. Efter taler og fællessang vil demonstrationen bevæge sig til Kulturhuset ca. 400 meter væk. Initiativtagere til demonstrationen er ikke overraskende de to konservative lokalpolitikere Rasmus Jarlov og Jakob Næsholdt. Og de to erklærer, at de vil kæmpe til det sidste for at overbevise flertallet på Københavns Rådhus om den folkelige modstand mod de nye naboer i Nordvest.

"Bystyret har stort set meldt ud, at borgerne kan rende og hoppe. Det er kun Ungdomshusets ønsker, der tæller. Borgernes protester er man ligeglade med. Det er ubegribeligt arrogant, at rådhusdøren er helt lukket for borgerne, når den stod åben for de autonome selv under de værste gadeoptøjer. Denne arrogance styrker modstanden, som derfor ikke bare fortsætter, men vokser dag for dag," skriver de i en pressemeddelelse.

På afstemningshjemmesiden nejigen.underskrifter.dk har næsten 3400 nordvestbeboere indtil nu erklæret sig som modstandere af autonomhuset.

[email protected]

Kilde: