Trendforsker: Danskerne vil få kvalme af klimasagen

Klimaet kan snart have nået sit klimaks som tidens ord

Slettet Bruger,

20/01/2008

Klimaet kan snart have nået sit klimaks som tidens ord. Sådan lyder en vurdering fra trendforsker Poul Erik Jakobsen fra PEJ-gruppen til Jyllands-Posten.

"Jeg tror, at danskerne i 2009 vil være ved at få kvalme af hele klimasagen. Det vil resultere i en modreaktion, hvor folk vil vende klimasagen ryggen, hvorefter boblen vil briste," mener Poul Erik Jakobsen, der har støtte til synspunkt fra fremtidsforsker Jesper Bo Jensen og Bjørn Lomborg.

Men også forskningsleder Jens Hesselbjerg Christensen fra Danmarks Klimacenter ved Danmarks Meteorologiske Institut, en mand der er en af hovedforfatterne bag klimarapporterne fra FN's klimapanel IPCC, erkender, at befolkningens interesse for klimaspørgsmålet kan være væk allerede næste år.

"Hvis der ikke kommer noget ud af klimatopmødet i København i 2009, fiser interessen ud, og man risikerer, at folk ikke gider høre mere - at klimaboblen brister," siger Jens Hesselbjerg Christensen.

Og sandsynligheden for at en aftale slet ikke kan nås på topmødet i København, men først flere år senere, er stor, vurderer den danske klimaforsker.

"Man har gjort klimasagen til noget ikon-agtigt og givet indtryk af, at verden står og falder med en aftale i 2009. Når man spiller så højt spil, stiger risikoen for, at der slet ingen aftale bliver," siger Jens Hesselbjerg Christensen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: