Tre års arbejdslejr for Muhammed-tegninger

Redaktøren af det hviderussiske dagblad Sgoda, Aleksander Sdvitjkov, blev i går dømt til at tilbringe tre år i arbejdslejr, fordi avisen i 2005 bra...

Slettet Bruger,

19/01/2008

Redaktøren af det hviderussiske dagblad Sgoda, Aleksander Sdvitjkov, blev i går dømt til at tilbringe tre år i arbejdslejr, fordi avisen i 2005 bragte Jyllands-Postens Muhammed-tegninger i forbindelse med en artikel om den mellemøstlige reaktion på de danske karrikaturer. Domstolen fandt ham skyldig i atlatterliggøre profeten og anspore til religiøst begrundet had. Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Sagen var anlagt af gruppen Unionen af muslimer i Hviderusland, men ses af mange blot som et forsøg fra præsident Aleksandr Lukasjenko på at lukke munden på et regeringskritisk dagblad. Tilbage i 2006 blev Muhammed-tegninger angivet som begrundelse til at lukke Sgoda få dage før, der skulle afholdes præsidentvalg.
Dengang konkludere den internationale pressefrihedsorganisation CPJ, at myndighederne "udnyttede en international strid til at lukke den uafhængige avis". Den dømte redaktør kaldte selv dommen i går for "et bevis på undertrykkelsen af pressen i Hviderusland".

[email protected]

Kilde: