Trads: Aaen lige så slem som Asmaa

Slettet Bruger,

26/10/2007

Af Ole Birk Olesen

At Helle Thorning-Schmidt risikerer at blive afhængig af Asmaa Abdol-Hamid, hvis hun skulle blive statsminister, er slemt, mener Nyhedsavisens chefredaktør, David Trads. Men det er mindst lige så slemt, at hun bliver afhængig af gammelkommunisten Frank Aaen, skriver han på sin blog på avisen.dk.

"Det er og blir en akilleshæl for oppositionen, at den er afhængig af Enhedslisten, som er et parti, der er grundlagt af resterne af især DKP - de danske kommunisttosser, der helt frem til Murens Fald i 1989 aldrig forsømte en lejlighed til at hylde Sovjetunionens diktatur," skriver David Trads og hiver så Frank Aaen, der i denne valgkamp skal repræsentere listen på tv, frem:

"Her fremstår han som demokratiets vagthund, mens han selv og åbenbart også en to-tre-fire procent af befolkningen fuldstændigt har glemt Aaens dybe kærlighed for sovjetiske diktatorer som Bresjnev, Andropov og Tjernenko. I 1980'erne kæmpede Aaen som en hard-core politisk redaktør for partibladet Land & Folk for proletariatets diktatur og bekæmpede reelt det danske demokrati, fordi han hellere ville have været en del af Sovjet-blokken og af Warszawa-pagten end af EU og NATO. Han prøvede eksempelvis i flere dage at underkende atomkraftulykken på Tjernobyl-værket, fordi Moskva meddelte ham, at det som enhver kunne se var rigtigt, i virkeligheden var vestligt propaganda."

Kan ikke stole på Aaen
David Trads mener simpelthen ikke, at man bør stole på Frank Aaen, ligesom mange politikere på Christiansborg også har haft svært ved at vise ham tillid.

"I den afgørende konflikt mellem 'det onde' og 'det gode' - nemlig mellem den kommunistiske Sovjet-blok og det demokratiske Vesten - valgte Aaen i den grad forkert. Derfor har jeg aldrig rigtigt stolet på Aaen - og jeg har fuld forståelse for, hvorfor toppolitikere som Uffe Ellemann-Jensen, Poul Nyrup Rasmussen og Niels Helveg Petersen gennem årene har været yderst tilbageholdne med at give Aaen fyldestgørede oplysninger om afgørende sikkerhedspolitiske emner," skriver David Trads.

[email protected]

Kilde: