To måneder for tissebind

Slettet Bruger,

08/07/2007

Med et stort smil fra æblekind til æblekind og julelys i øjnene stråler glæden ud af ansigtet på den unge mand. Med buttede fingre knuger han sine tyvekoster ind til den camouflagefarvede jakke: En halvliters flaske med Sprite, en pakke med Orbit tyggegummi, noget slik og to pakker Tena inkontinensbind til kvinder.

Billedet af Jevgeni Kazakov kom på forsiden af alle aviser i landet, da Estlands hovedstad Tallinn blev udsat for de største optøjer, byen nogensinde har set. Men nu er den før så muntre mand sammen med mange andre ballademagere blevet stillet for retten, hvor han er blevet idømt to måneders fængsel for at have bidraget til optøjerne, ignorere politiets anvisninger, og for at have benyttet tumulten til at stjæle et par ting til sig selv og kæresten. Det skriver avisen The Baltic Times.

Optøjerne opstod over Bronzesoldaten, en statue som forestiller en soldat i sovjetisk militæruniform. Statuen blev rejst af det sovjetiske styre i Tallinn som et mindesmærke over Den Røde Hærs sejr over Nazityskland i 1945, men mange estere ser den som et symbol på sovjettidens rædsler.

mkr


Kilde: