Thulesen til Khader: Kræv mere ulandsbistand

Ny Alliance kan godt komme med som finanslovspartner, hvis partiet spiller sine kort korrekt

Slettet Bruger,

08/02/2008

Ny Alliance kan godt komme med som finanslovspartner, hvis partiet spiller sine kort korrekt. Det mener Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, der oven i købet råder Khader og co. til at kræve mere i ulandsbistand under forhandlingerne.

"Det kunne jo være et oplagt område for Ny Alliance at gå ind og sige: 'Det er vores bidrag til en god finanslov'. Så kunne de med tre mandater gå ud bagefter og sige: 'Se vi har givet et bidrag. Vi har fået drejet tingene lidt i vores retning, og derfor kan vi tage ansvar for den samlede finanspolitik'," siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzaus Bureau.

Dansk Folkeparti er modstander af en højere ulandsbistand, men er tilsyneladende allerede før forhandlingerne villig til at slække på modstanden for at få Ny Alliance til at bakke op om den generelle økonomiske politik.

"Hvis de gør det, vil vi jo meget gerne give dem de indrømmelser, der er nødvendige for, at de også kan indgå i et samarbejde - også om den endelige finanslov," siger Kristian Thulesen Dahl.

[email protected]

Kilde: