Thorning vil genindføre formueskatten

Slettet Bruger,

14/10/2007

Hvis du har mange penge på kistebunden, skal du til at betale mere i skat. Det mener Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, der vil genindføre formueskatten, skriver Politiken.

Formueskatten blev ganske vist afskaffet af SR-regeringen i 1995 efter krav fra de Konservative. Men i samtalebogen "Den første", der udkommer i næste uge, foreslår Helle Thorning at genopvække formuebeskatningen.

"Jeg er meget optaget af, at der skal være rimelighed i skattesystemet. Så derfor synes jeg, at vi skal se på, om der er nogen af de meget, meget store formuer, som slipper for billigt," siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken.

R vil også hæve boligbeskatningen
Socialdemokraterne har tidligere lovet, at en skattereform i en S-ledet regering kun kommer på tale, hvis den kan få støtte fra enten V, K eller O. Dette løfte kan Socialdemokraterne dog ikke holde,, hvis de er opsatte på at beskatte formuer. Ingen af de tre partier formodes nemlig at ville lægge stemmer til formueskatten.

Hos de Radikale byder man forslaget forsigtigt velkomment.

"Når Socialdemokraterne har tilkendegivet, at alt er til diskussion, så må vi jo også være parate til at diskutere socialdemokratiske forslag," siger den radikale næstformand, Morten Østergaard, til Politiken.

Han fastslår, at formuebeskatning ikke er de Radikales politik. Men man er villig til at diskutere det, fordi Socialdemokraterne har erklæret sig parate til også at hæve boligbeskatningen.

[email protected]

Kilde: