Thorning og Villy vil lave integrationspolitik sammen

Socialdemokraterne vil nu lave et fælles politisk oplæg om udlændingepolitikken med SF

Slettet Bruger,

10/03/2008

Socialdemokraterne vil nu lave et fælles politisk oplæg om udlændingepolitikken med SF. Det siger formand Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

"Vi er enige langt hen ad vejen, særlig med de nye meldinger, der kommer fra SF. Og det skal selvfølgelig bruges til noget. For det kunne jo vise sig, at det er hos oppositionen at de nye tanker om integration eksisterer, hvorimod regeringen ligger fuldstændig stille på det her område," siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer, at SF for Socialdemokraterne er en mere naturlig samarbejdspartner, end de Radikale er:

"Vi er tættere på SF end på de Radikale, det er der ingen tvivl om. Når SF bevæger sig på de her områder, så bevæger de sig i retning af Socialdemokraterne."

Invitationen bliver modtaget med kyshånd af SF-formand Villy Søvndal.

"Det er helt naturligt at vi mødes. Det er lidt af et historisk gennembrud, vi oplever i de her dage - i forhold til tilslutningen til SF, men også i forhold til en fremstrakt hånd fra Helle Thorning-Schmidt, som jeg gerne vil kvittere for," siger SF-formanden.

De Radikales politiske leder, Margrethe Vestager, nøjes med at tage det nye makkerskab på venstreflanken til efterretning.

"Hvis SF og Socialdemokraterne gerne vil tæt på hinanden, så må de jo gøre det. Jeg tror, at det er vigtigt, at Det Radikale Venstre holder fast i de løsninger, vi tror fremmer integrationen," siger hun til DR Nyheder.

[email protected]

Kilde: