Thor takker af ved næste valg

Slettet Bruger,

03/11/2007

En meget lang politisk karriere kan snart være slut for Thor Pedersen. 62 år gammel erkender Venstres finansminister, at det formentlig er den sidste valgkamp, han er ude i. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Det er ikke sådan, at jeg løber af pladsen som Venstres folketings­kandidat i Hillerød-kredsen, hvis der nu skulle blive et meget hurtigt valg oven på dette valg, men hvis vi ellers får en normal valgperiode, så genopstiller jeg ikke til Folketinget," siger Thor Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.

Thor Pedersen blev medlem af Folketinget tilbage i 1984 og blev allerede minister i Poul Schlüters Firkløver-regering i 1986. I øjeblikket kæmper han en hård kamp for at blive genvalgt i Nordsjælland. Det bekymrer dog øjensynlig ikke finansministeren, der hellere vil tale om regeringens fremtidige planer.

"Vi står over for et meget spændende projekt med regeringens kvalitetsreform, og det er meget fristende at få lov til at gennemføre de ting, vi har lagt frem. Vi har fået skabt en økonomisk situation, som i min levetid aldrig har været så god. Beskæftigelsen har ikke været så høj siden starten af 1970'erne. Det er en unik situation, og det ville være ærgerligt at skulle stoppe nu," siger Thor Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.

[email protected]


Kilde: