The Times: Fogh er favorit som EU-præsident

Anders Fogh Rasmussen er favorit til at blive EU's første præsident fra nytår, skriver det britiske dagblad The Times i dag i en gennemgang af de m...

Slettet Bruger,

06/05/2008

Anders Fogh Rasmussen er favorit til at blive EU's første præsident fra nytår, skriver det britiske dagblad The Times i dag i en gennemgang af de mulige kandidater til posten som EU-formand, fortæller Ritzaus Bureau.

The Times vurderer, at den danske statsminister i al ubemærkethed er ved at samle støtte som den ideelle kompromiskandidat til den nye post som formand for EU's ministerråd.

Anders Fogh Rasmussen er formentlig den politiker blandt kandidaterne, som kan accepteres af både Tyskland, Frankrig og Storbritannien, fordi han er liberal ligesom den tyske og den franske leder og ikke er så integrationsivrig, at det støder briternes leder, lyder analysen i The Times.

Hidtil har politiske iagttagere i Danmark ment, at finansminister Lars Løkke Rasmussen er den mest sandsynlige arvtager til Statsministeriet, hvis Fogh forlader posten. De mange afsløringer af hans misbrug af offentlige midler på private fornøjelser har imidlertid givet den ambitiøse Venstre-næstformand ridser i lakken.

[email protected]

Kilde: