The Guardian: Lomborg kan redde Jorden

Hans kurs er ikke så høj, som den har været herhjemme, men hos den socialdemokratiske britiske avis The Guardian høster Bjørn Lomborg nu lidt aner...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Hans kurs er ikke så høj, som den har været herhjemme, men hos den socialdemokratiske britiske avis The Guardian høster Bjørn Lomborg nu lidt anerkendelse. Det skriver Jyllands-Posten. Lomborg er nemlig eneste dansker på den 50 personer store liste, som avisen peger på kan bidrage til at redde jordens klima.

Listen tæller ellers alt overvejende personer, hvis holdninger ikke flugter fuldt ud med Lomborgs. Blandt andet Al Gore og Londons borgmester Ken Livingstone. Men Bjørn Lomborg er ifølge The Guardian en vigtig afbalancerende aktør, der kan kontrollere at miljødebattens andre spillere ikke lader sig rive med i "galopperende miljøhysteri".

"Det er dejligt, og det virker som om, de har fået rigtig fat i tingene. Der er udpeget 49, der alle mener, at vi skal gøre noget her og nu, og så mig, der siger, at vi skal passe på, at vi ikke kører for meget derudaf. Man kan dog se på debatindlæggene i The Guardian i løbet af weekenden, at mange mener, det er helligbrøde at tage mig med," siger Bjørn Lomborg til Jyllands-Posten i en kommentar til listen.

[email protected]


Kilde: