Terrorgruppe truer DF

Slettet Bruger,

04/11/2007

Dansk Folkepartis valgannonce "Ytringsfrihed er dansk, censur er det ikke" vækker fortsat voldsom debat i den arabiske verden. Senest er det den palæstinensiske terrorgruppe al-Aqsa Martyrernes Brigade, der i et interview med Jyllands-Posten tager kraftigt afstand fra partiet.

"Jeg har hørt, at et dansk parti bruger Muhammed-tegninger i sin valgkamp, og jeg har en besked til det danske folk om, at det er det samme som at dolke os i hjertet. De (DF, red.) må leve på Månen for at gøre noget som dette, for det er meget fornærmende, og det er ikke acceptabelt," siger Khaled al-Jabbari, der er talsmand for gruppen, til Jyllands-Posten.

Brigaden vil sætte Dansk Folkeparti på listen over fjender, og mange andre muslimer vil tænke som dem, siger talsmanden, og sætter trumf på med, hvad han selv kalder en advarsel snarere end en trussel.

"Dette parti handler med den danske befolknings blod. Det er farligt," udtaler Khaled al-Jabbari.

Pia Kjærsgaard er ved at være vant til vrede, men erklærer sig alligevel rystet over udtalelserne.

"Det er bindegalt, og vi vil under ingen omstændigheder bøje os for en terrororganisation. Det er ikke os, der har lavet tegningen, men det er en 400 år gammel tegning af af Muhammed, som vi bruger til at symbolisere ytringsfriheden. Men typisk så griber en terrororganisation og andre fat i denne sag. Vi vil ikke lade os advare eller true," siger Kjærsgaard.
Regeringen tager afstand
Også udenrigsminister Per Stig Møller og statsminister Anders Fogh Rasmussen
tager kraftigt afstand fra al-Aqsa.

"Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at en terrororganisation som al-Aqsa brigaden forsøger at intimidere et frit folkestyre. Vi vil ikke på nogen måde bøje af over for del slags pres og trusler udefra," fastslår Anders Fogh Rasmussen over for Jylland-Posten.

PET siger, at brigadens udtalelser vil indgå i de løbende trusselsvurderinger. I forvejen har man iværksat særlige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med valget, oplyser PET´s chef Jakob Scharff.

[email protected]

Kilde: