Terrorlov gør teleregningen større

Slettet Bruger,

16/12/2007

Det bliver en dyr affære, når teleselskaberne skal til at overvåge danskernes internet- og telefonaktivitet. Terrorlovens krav om aflytningsmuligheder og registrering af kommunikation på internettet løber op i ikke mindre end 200 mio. kr. alene til at etablere det nødvendige udstyr, skriver avisen.dk.

"Men oven i det skal det jo drives, og det, regner vi med, vil koste selskaberne 50 millioner kroner om året," siger brancheforeningen Telekomindustriens direktør, Ib Tolstrup, til avisen.dk.

"
Og hvis ikke aktierne skal falde, skal det jo hentes ind på blandt andet øgede telepriser, " siger han og vurderer, at de 200 mio. kr. svarer til omkring en halv procent af den danske teleindustris årlige omsætning.

Vil kompenseres for udgifter
Ib Tolstrup finder det passende, at den danske stat kompenserer teleudbyderne på de punkter, hvor den danske terrorlov går ud over, hvad der kræves fra EU. Det krav er direktøren i den liberale tænketank Cepos, Martin Ågerup, bogstaveligt talt mere end enig i. Virksomhederne bør kompenseres for alle de omkostninger, terrorloven får, hvad enten udgifterne er påført af staten eller EU.

"
Om det er EU eller den danske stat, der står bag kravene, ændrer jo ikke på, at det er en regulering og en ekstraomkostning, som virksomheden bliver pålagt. Hvad enten regningen så i den sidste ende havner hos forbrugerne eller aktionærerne," siger han til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: