Tæskehold kørte i kommunens bil

Slettet Bruger,

03/09/2007

Han var ansat til at hjælpe indvandredrenge undgå kriminalitet, men ifølge Københavns Politi var den 21-årige kommunalansatte klubmedarbejder snarere de kriminelles chauffør, da han angiveligt hjalp et tæskehold bortføre og overfalde en 18-årig dreng.

"Det er en meget alvorlig sag. Ifølge vores oplysninger er der blevet anvendt både kniv og hammer. Og ofret er blevet slået og trampet på sit hoved," siger politifuldmægtig Thomas W. Brædder til Nyhedsavisen.

Var tidligere straffet for vold
Overfaldet fandt sted i marts, hvor klubmedarbejderen ifølge anklageskriftet foruden kørelejlighed også forsynet overfaldsmændene med kniv og hammer. Den 21-årige står over for seks års fængsel, men nægter sig skyldig. Ifølge forsvarer Bjørn Elmquist var han blot ude at køre med tre unge fra sin ungdomsklub og har hverken anvendt vold eller forsynet de andre med våben.

Klubmedarbejderen, der var ansat som en såkaldt "rollemodel", var tidligere straffet for vold i forbindelse med en aktion på
Rigshospitalet i 2005. Her brød han sammen med en gruppe hætteklædte mænd ind på hospitalet og befriede en af de personer, der var anholdt i forbindelse med skuddrabet ved Cafe Rust på Nørrebro i København.

Kriminel fortid et plus
Men der var ingen, der tjekkede hans straffeattest, da han blev ansat i kommunen. Faktisk kan en kriminel fortid være et plus, beretter lederen af ungdomsklubben, hvor den voldssigtede arbejdede.

"På det tidspunkt var der ikke regler om at bede om en straffeattest. Men det er udmærket at have ansatte med en kriminel fortid, hvis de har lagt deres liv om og er blevet et godt forbillede for de unge," siger klublederen, der fik medarbejderen anbefalet af klubbens samarbejdspartner, men han vil ikke sige hvem.

Den 21-årige blev først fyret, da han efter tre måneder i varetægtsfængsel havde for meget fravær.

[email protected]

Kilde: