Tørklædeforbud splitter Socialdemokraterne

Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, talte ikke på folketingsgruppens vegne, da han tidligere i dag gav sin opbakning t...

Slettet Bruger,

03/05/2008

Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, talte ikke på folketingsgruppens vegne, da han tidligere i dag gav sin opbakning til Danske Folkepartis forslag om et tørklædeforbud. Det siger partiets klima- og energiordfører, Mette Gjerskov, ifølge Ritzau.

"Vi har aftalt i folketingsgruppen, at vi skal debattere spørgsmålet i den kommende tid. Så vi har ikke besluttet, at der ikke må bruges tørklæder i det offentlige rum. Netop i sidste uge besluttede vi, at der var behov for at få en debat om det her. Der er i hvert fald forskellige holdninger om det. Og jeg er mest optaget af, at vi ikke skal bidrage til kollektiv mistænkeliggørelse af en hel befolkningsgruppe - som jeg oplever, at Dansk Folkepartis annoncekampagne lægger op til," siger hun ifølge Ritzau.

Beslutning skal træffes lokalt
Forslaget vil ikke kun forbyde tørklæder på dommere, men alle former for religiøse symboler på offentlige myndighedspersoner, såsom læger og sygeplejersker. Og det er klima- og energiordføreren stærkt uenig i.

"Ja. Jeg mener ikke, at vi er færdig med den debat i folketingsgruppen, og det har vi klart aftalt. Vi har jo tidligere diskuteret det her, og det har været meget klart, at udgangspunktet har været, at vores beslutning om tørklæder - og anden påklædning for den sags skyld - træffes bedst lokalt i den enkelte forvaltning eller institution. Der hvor man bedst kan udvise den nødvendige fleksibilitet og afveje borgernes behov over for at afspejle mangfoldigheden i samfundet. Og det må være det seneste, vi har truffet beslutning om i folketingsgruppen," siger Mette Gjerskov ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: