Tørklæde-happening splitter Det Radikale Venstre

Slettet Bruger,

04/05/2007

Pernille Høxbro fra Frederiksberg har været medlem af De Radikale i 27 år, men nu er det slut. Elsebeth Gerner Nielsens happening med et muslimsk tørklæde gjorde udslaget. Hun er rystet over, at ledelsen ikke har lyttet til Naser Khader, der anklagede Gerner for at gå islamisternes ærinde, og forlader nu partiet i protest.

"De radikale har udviklet sig til et sekterisk fløjparti, som i den grad ikke er interesseret i almindelige menneskers problemer, men er blevet et parti for eliten. Marianne Jelved har særligt gennem det seneste år isoleret de radikale uden for indflydelse ved at stille ultimative krav, og det er så uradikalt, at partiet vil stille med Jelved som statsministerkandidat," siger hun til Jyllands-Posten.

Radikal magtkamp
Pernille Høxbro var rystet over Gerners tørklæde-stunt og endnu mere rystet, da partiets formand Marianne Jelved erklærede affæren for en succes. Hun er også forundret over, at man i partiet ikke har lyttet mere til Naser Khader:

"Folketingsgruppen har slet ikke evnet at bruge alle de kvaliteter, som alle andre kan se hos Khader. Derfor undrer det mig, at man ikke vil bruge Khader. Der foregår en magtkamp, som ingen vil indrømme eksisterer. Den handler netop om politik og lederskab. Om hvem, der skal være leder efter Jelved, og hvilken politisk linje partiet skal have," siger hun til Jyllands-Posten.

"Et elitært parti"
Den radikale borgmester i Holbæk, Jørn Sørensen, bakker op om kritikken, men har dog ingen planer om at forlade partiet.

"Der er en tendens til, at de radikale i for høj grad bliver et elitært parti. Den udvikling synes jeg ikke om," siger han til Ritzau.

Anders Thomsen, radikalt hovedbestyrelsesmedlem i København, beklager Pernille Høxbros beslutning:

"Jeg er meget ked af, at hun går. Det har været vigtigt at have hende med i partiet, fordi hun har haft modet til at gå partiledelsen imod og ikke mindst Jelved. Det har været befriende," siger han til Jyllands-Posten.

Ikke alle tillægger Pernille Høxbros exit en stor betydning. Den radikale landsformand Søren Bald mener, at hun har tilhørt en lille fløj i partiet på to-tre stykker.

"Det er ligesom størrelsesforholdet, og derfor bekymrer det mig ikke voldsomt, at hun går," siger han til Jyllands-Posten.

Kilde: