TV-avisen i sort

Slettet Bruger,

14/06/2007

Der er formentlig ikke flere nyheder for dine licenskroner i dag. På et møde i dag har DR Nyheders medarbejdere nemlig valgt at nedlægge arbejdet. Dermed går de i fodsporene på medarbejderne på P3 og DRs regionaler Sjælland og Nordvestsjælland, der gik i strejke tidligere på dagen.

Det kommer til at påvirke nyhedsopdateringen på tv, radio og på internettet. Minimum indtil klokken ni i morgen tidlig vil det være cheferne, der skal lave arbejdet, og det er i hvert fald lig med ingen TV-Avis.

De overenskomststridige arbejdsnedlæggelser er udtryk for protest mod, at DR er gået i gang med en fyringsrunde, hvor over 100 medarbejdere skal væk. Det endelige antal fyringer er uvist, da mange i øjeblikket vælger at benytte sig af frivillige aftrædelsesordninger.

Ifølge epn.dk føler Orientering-redaktionen sig særligt hårdt ramt, da de må sige farvel til korrespondenterne Kirsten Larsen og Thomas Hjortsøe. Uden dem bliver det svært at give lytterne en dækning præget af faglig indsigt, mener de.

"Men det ligger måske heller ikke i DR-ledelsens planer, at vi skal have det," skriver Orientering-redaktionen i en udtalelse.

Fyringerne er et led i DR's spareplan, som skal finde 286 millioner kroner på grund af det fordyrede byggeprojekt i DR Byen.

De strejkende medarbejdere har aftalt at mødes igen fredag klokken ni for at tage stilling til, om strejkerne skal fortsætte.

mol


Kilde: