TDC vil have frihed til at drive forretning

Politikerne er begyndt at tale om, at Post Danmark skal have betaling fra staten for kravet om at dele post ud i distrikter, hvor det ikke kan beta...

Slettet Bruger,

17/03/2008

Politikerne er begyndt at tale om, at Post Danmark skal have betaling fra staten for kravet om at dele post ud i distrikter, hvor det ikke kan betale sig med den nuværende ensartede porto, og det har nu givet telegiganten TDC blod på tanden, skriver business.dk.

Også TDC er nemlig udstyret med en forsyningspligt på en række områder, hvor andre selskaber har frihed til at gøre, som de vil. F.eks. skal TDC levere fastnettelefon til en enhedspris i hele landet, selvom det er meget billigere for TDC i byerne end på landet.

I første omgang vil TDC dog gerne vride sig fri af en omkostning på godt 60 millioner kroner, der hidrører fra selskabets pligt til at drive en maritim nødtjeneste, som skibe kan bruge i nød.

"Vi er ikke uenige i, at opgaven skal løses, og dengang vi var ejet af staten, var det jo naturligt at lægge den hos os. Men nu er vi en privat virksomhed, der får pålagt omkostninger til at drive noget, der åbenlyst burde være en statslig opgave, som det er tilfældet alle andre steder i Europa," siger Jens Hauge, der er vicedirektør i TDCs regulatoriske afdeling, ifølge business.dk.

TDC mener, at tiden er løbet fra forsyningspligten, bl.a. p.g.a. udviklingen på mobiltelefonmarkedet.

"Grundlæggende har vi svært ved at se behovet for forsyningspligten. I dag er mobiltelefoni så udbredt, at hele Danmark er dækket ind, og vi mener, at tiden er løbet fra det at give et enkelt selskab pligt til at forsyne alle med fastnettelefoni. På telefoni-delen lever vi med det, men forsyningspligten burde blive moderniseret," siger Jens Hauge.

Teleeksperten Torben Rune fra Netplan er helt enig i TDCs udmelding.

"TDCs forsyningspligt er fra dengang virksomheden havde monopol og må i dag siges at være en meget aparte ting," siger Torben Rune til business.dk.

[email protected]

Kilde: