Syv ud af ti tror, at højere skatter skal betale for regeringens spenderbukser

Regeringen har brugt så mange penge på bankpakker og offentlige investeringer og har så store problemer med at få indtægterne til at passe med udgi...

Slettet Bruger,

27/10/2009

Regeringen har brugt så mange penge på bankpakker og offentlige investeringer og har så store problemer med at få indtægterne til at passe med udgifterne, at 70 procent af danskerne nu tror, at de vil komme til at betale højere skat i fremtiden.

Det viser en ny meningsmåling, som analyseinstituttet Catinét har gennemført for tænketanken CEPOS, skriver Børsen.

"Man må konstatere, at et meget stort flertal af vælgerne tror, at der kommer skattestigninger, selv om det vil skade velstand og beskæftigelse. Men der er ting, der kan begrunde danskernes forventninger. Dels har Socialdemokraterne og SF meldt ud, at de vil øge skatterne med 17 mia. kr. eller 6.000 kr. pr. familie. Og dels har politikerne tidligere håndteret store finanspolitiske ubalancer gennem markante skattestigninger. Det så vi blandt andet under Schlüter-regeringen i 1980'erne," siger CEPOS' cheføkonom, Mads Lundby Hansen, til avisen.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, forsikrer dog, at hvis den borgerlige regering bliver, så vil skatten ikke stige.

"Nu står det omsider lysende klart, hvad den anden side af folketingssalen ønsker, nemlig stigende skatter og afgifter. Det lader til at påvirke danskerne. Jeg må bare sige, at vi har et skattestop, og det fraviger vi ikke, mens vi er ved magten. Stigende skatter er simpelthen et dårligt svar på de udfordringer, vi står over for, for det koster konkurrenceevne, vækst og produktivitet - alt det vi skal leve af i fremtiden," siger Torsten Schack Pedersen til Børsen.

[email protected]

Kilde: