"Sygeplejerske - der er en kanyle på min madbakke"

Man skal være forsigtig med, hvor man stikker fingrene hen, hvis man arbejder på et nordsjællandsk hospital

Slettet Bruger,

26/01/2008

Man skal være forsigtig med, hvor man stikker fingrene hen, hvis man arbejder på et nordsjællandsk hospital. Her er det nemlig ikke ualmindeligt at finde brugte kanyler og blodige bandager på de madbakker, som patienterne har spist af. Det beretter Helsingør Dagblad.

"Skarpe genstande og kanyler på madbakkerne er et tilbagevendende fænomen, specielt hvis personalet har meget travlt, som det har været tilfældet i den seneste tid, og det er slet ikke optimalt. Det skal der gøres noget ved med det samme," siger vicedirektør for Nordsjællands Hospital, Bente Ourø Rørth til Helsingør Dagblad.

Egentlig skal kanyler lægges i den opstillede kanylebøtte på stuen umiddelbart efter brug. Men det er ikke altid, at sygeplejerskerne overholder reglerne.

Smittefare
"Når tingene går rigtig stærkt, slækkes der nogle gange på sikkerheden," siger Bente Ourø Rørth.

Sløseriet kan få uheldige konsekvenser for de ansatte, der skal gøre bakkerne rene.

"Dem, der er i størst risiko er dem, der tømmer bakkerne i opvasken, og det er bestemt noget, vi skal gøre noget ved, for udover at det er ubehageligt at blive stukket, kan man i værste tilfælde også blive smittet med sygdomme. Derfor er det godt, at der nu kommer fokus på det," siger Bente Ourø Rørth til Helsingør Dagblad.

[email protected]

Kilde: